Про оздоровлення і відпочинок дітей

e-mail Друк PDF

Фахівцями районних філій та відділів ДУ «ЗОЦКПХ МОЗ» на протязі оздоровчого сезону 2023 року проводяться моніторингові обстеження закладів оздоровлення і відпочинку для дітей із застосуванням лабораторних методів досліджень.

 

Так, за травень-червень із застосуванням лабораторних досліджень обстежено 48 закладів різних форм власності, з них 28 – у складі комісій. Всього досліджено 37 проб питної води на санітарно-хімічні показники, відхилення від норм не реєструвалось; 60 проб питної води на мікробіологічні показники, з яких 5 з відхиленням в закладах Ужгородського, Тячівського та Рахівського районів. Досліджено по 2 проби води відкритих водойм на санітарно-хімічні та бактеріологічні показники, без відхилень від норм. Досліджено 5 обідів на калорійність, без відхилень, а також 10 готових страв на бактеріологічні показники та 115 гігієнічних змивів, всі результати без позитивних зразків.

В територіальні штаби з координації проведення оздоровлення і відпочинку дітей включено фахівців  з Берегівської, Іршавської, Перечинської, Рахівської, та Ужгородської філій. Всього спеціалістами взято участь в 8 засіданнях територіальних штабів. Всього фахівцями взято участь у 12 нарадах та 3 семінарах з питань проведення оздоровлення та відпочинку дітей, з керівниками закладів проведено 63 бесіди та 8 лекцій.

Станом на 07.07.2023 уже закінчили роботу 37 закладів з денним перебуванням дітей на базах навчальних закладів в м. Ужгород, м. Мукачево, Ужгородському, Рахівському та Берегівському районах.

Понад 2 тис. дітей зараз відпочивають та оздоровлюються в 14 таборах.

Для забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя під час перебування дітей в таборах моніторингові обстеження закладів оздоровлення та відпочинку будуть проводитись під час всього оздоровчого сезону.

Задати питання

Пишіть нам