В рамках заходів до Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом відвідано ромську громаду с. Собатин

e-mail Друк PDF

24 жовтня команда Глобальної ініціативи з ліквідації поліомієліту (GPEI) разом із фахівцями ДУ «Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» відвідала ромську громаду с. Собатин Хустського району в рамках заходів до Всесвітнього дня боротьби з поліомієлітом у 2022 році.


Під час візиту команда фахівців інформувала громаду про небезпеку поліомієліту та механізми його запобігання, особливо шляхом проведення вакцинації. У ході розмови відповіли на всі запитання щодо щеплень, акцентуючи увагу на тому, що вакцинація є єдиним надійним і ефективним способом запобігти захворюванню на поліомієліт — важкому інфекційному захворюванню, яке може закінчитися невиліковним паралічем або навіть смертю хворого. Ліків від цієї хвороби не існує.

Окремі громади в області, у тому числі й ті, де проживає здебільшого ромське населення, мають низькі рівні охоплення щепленнями проти поліомієліту, тому дуже важливим є постійне проведення активної

просвітницької роботи, щоб заохочувати людей вакцинуватися. Крім інформаційно-роз’яснювальної роботи, в Собатині фахівці також надали послуги з імунізації через мобільну групу вакцинації, що працювала на місці.

Задати питання

Пишіть нам