Колектив ДУ «Закарпатський обласний центр контролю і профілактики хвороб» вакцинувався проти грипу

e-mail Друк PDF

 

Більше 20 фахівців ДУ «Закарпатський обласний центр контролю і профілактики хвороб» МОЗ України, в тому числі керівництво закладу, імунізувалися від грипу вакциною VaxigripTetra. Завдяки виїзній мобільній бригаді Ужгородського центру ПМСД вакцинальну сесію було проведено в приміщенні самої установи.

Щеплення проти грипу рекомендовано робити щороку на початку епідсезону. Воно убезпечить від важкого перебігу захворювання, ускладнень та смерті. У групі ризику насамперед вагітні жінки, літні люди та люди з хронічними захворюваннями. Кампанія з вакцинації на території області триває і набирає обертів – це дуже важливо.

Нагадуємо, що в сезоні 2022-2023 рр. циркулюватимуть одночасно віруси грипу та COVID-19. Разом з тим єдиним безпечним та дієвим методом профілактики захворювання на грип є вакцинація. Цьогоріч ВООЗ запропоновано використовувати для профілактики грипу чотиривалентні вакцини проти вірусів грипу (які ймовірно циркулюватимуть на території України), що міститимуть наступні компоненти:

• вірус, подібний A/Victoria/2570/2019(H1N1)pdm09;

• вірус, подібний A/Darwin/9/2021 (H3N2);

• вірус, подібний B/Austria/1359417/2021 (лінія B/Victoria);

• вірус, подібний B/Phuket/3073/2013(лінія B/Yamagata).

Фахівці ДУ «Закарпатський ОЦКПХ» закликають мешканців краю не зволікати з проведенням вакцинації проти сезонного грипу.  Пам’ятаймо, захворювання легше попередити, аніж лікувати.


Задати питання

Пишіть нам