Епідситуація у пунктах харчування внутрішньо переміщених осіб

e-mail Друк PDF

У Закарпатській області станом на 07.04.2022 року З метою недопущення ускладнень санітарно-епідемічної ситуації на території Закарпатської області, для запобігання виникненню і поширенню групових кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь серед населення,

фахівцями ДУ “Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України” здійснюється проведення активної санітарно-роз'яснювальної роботи з суб'єктами господарювання, персоналом та волонтерами, що надають послуги з тимчасового розміщення та харчування евакуйованого населення щодо основних правил гігієни та профілактики при виготовленні та реалізації харчових продуктів.

Крім того, на базі філій та лабораторних відділень проводяться безкоштовні обстеження осіб, задіяних в процесі приготування та реалізації готових страв, на носійство кишкових інфекційних захворювань та золотистого стафілокока. Впродовж березня-квітня 2022 року проведено санітарно-освітні заходи у 266 пунктах харчування області. Персоналу центрів тимчасового перебування внутрішньопереміщених осіб та їх помічникам-волонтерам, а це близько 1000 осіб, роз'яснено правила дотримання виробничої і особистої гігієни та профілактики інфекційних захворювань.

Бактеріологічними лабораторіями територіальних філій та відділень ДУ «Закарпатський ОЦКПХ МОЗ» обстежено близько 300 осіб персоналу та помічників центрів харчування евакуйованого населення на носійство збудників кишкової групи інфекцій та патогенного стафілокока. За результатами обстеження виявлено 25 випадків носійства золотистого стафілокока, про які повідомлено керівників центрів харчування та територіальні органи Держпродспоживслужби. Триває санація носіїв інфекції, після якої буде проведено повторне їх обстеження.

Санітарно-профілактичні заходи тривають.

Задати питання

Пишіть нам