Про безпеку рослинної продукції

e-mail Друк PDF

Державна установа "Закарпатський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" та її територіальні філії протягом 2016 року року здійснювали лабораторний контроль за  показниками безпеки  продукції рослинництва, яка  реалізувалася для потреб населення. При цьому визначався вміст нітратів, залишкових кількостей пестицидів, вміст мікотоксинів, радіонуклідів,  ГМО (генно модифікованих організмів).

За підсумками  року зроблений аналіз показників безпеки овочів, баштанних, плодів, ягід. Відхилення  показників безпеки від  максимально допустимих рівнів визначалися  за вмістом нітратів в овочах  в 0,2 %  зразків, досліджених  в якості вибіркового лабораторного контролю. За вмістом залишкових кількостей пестицидів, мікотоксинів, радіонуклідів, а також ГМО. Всі досліджені зразки  продукції відповідали гігієнічним нормативам. Лабораторний контроль продукції рослинництва, що реалізується на ринках обов'язково досліджується на вміст нітратів, визначення яких є функцією санітарно-ветеринарних лабораторій Головного управління Держпроспоживслужби в Закарпатській області.

Задати питання

Пишіть нам