Оздоровчий сезон добігає кінця

e-mail Друк PDF

Прийшла календарна осінь. Знизилася нічна температура, а вдень також тепло і ясно, як влітку. Оздоровчий сезонз використанням поверхневих вод для оздоровлення офіційно вже закінчився.

Протягом всього оздоровчого сезону влітку 2020 року   відокремлені структурні підрозділи (міськрайонні, районні та міжрайонні філії) ДУ "Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України"здійснювалилабораторний контрольщодо якості води водоймищ у межах місць масового відпочинку рекреаційного та оздоровчого використання, що використовуються для купання.

Протягом сезону  філії обласного лабораторного центру досліджували  воду водоймищ в 45 місцях масового відпочинку, що розташовані на 14-ти адміністративних територіях області. При цьому   визначалися як мікробіологічні,  так і  фізико-хімічні показники.Всього на визначення мікробіологічних показників було досліджено 80 проб води з виконанням 222 досліджень, а  на визначенняфізико-хімічних показників  відбиралося 83 проби води, по яких було виконано 1195 досліджень. Всі досліджені зразки води відповідали вимогам гігієнічних      нормативів.

Жодного випадку інфекційних захворювань, пов'язаних з водою поверхневих вод, під час оздоровчого сезону в області не було зареєстровано.

В таблиці, що додається,  перелічені всі місця масового відпочинку  по територіях обслуговування, де проводився відбір проб води водоймищ. За  даними  установи саме ці  місця протягом літа частіше всього використовувалися для відпочинку,  оздоровлення та купання.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Задати питання

Пишіть нам