Про раптові перевірки працівників харчоблоків

e-mail Друк PDF

Фахівцями ДУ «Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» продовжується робота на виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 07.10.2021 № 15 «Щодо організації проведення позачергових обстежень працівників харчоблоків закладів освіти, дитячих закладів оздоровлення і відпочинку, дитячих будинках-інтернатах у зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації».

Так, за період з 11 жовтня по 19 листопада 2021 року раптовими обстеженнями охоплено працівників 316 закладів освіти, в т.ч.: 184 закладів дошкільної освіти (далі - ЗДО), 124 закладів загальної середньої освіти (далі - ЗЗСО) та 8 закладів інтернатного типу. Обстежено всього 864 працівників харчоблоків, в т.ч.: 468 працівників  ЗДО, 350 працівників ЗЗСО та 46 – закладів інтернатного типу. Позитивні результати лабораторних досліджень на носійство стафілококу виявлено в 65 працівників, в т.ч.: 36 позитивних проб виявлено в працівників ЗДО, 25 – в працівників ЗЗСО та  4 - в працівників закладів інтернатного типу.

Найбільший відсоток виявлених носіїв золотистого стафілококу серед обстежених працівників харчоблоків у закладах освіти Мукачівського (27,5%), Свалявського (20%) та Виноградівського (12,4%) районів. Не були виявлені носіі в закладах Рахівського, Міжгірського та Берегівського районів.

Наразі ще тривають дослідження 16 зразків, відібраних серед обстежених працівників харчоблоків.Про всі виявлені відхилення від норм  проінформовано відповідні обласні та територіальні підрозділи з питань освіти та охорони здоров’я райдержадміністрацій та виконкомів рад територіальних громад та територіальні управління, а також управління і  відділи Головного управління Держпродспоживслужби в Закарпатській області для відповідного реагування в межах повноважень.

Робота щодо запобігання та зниження рівня харчових отруєнь серед дітей в закладах освіти на виконання постанови Головного державного санітарного лікаря України від 07.10.2021 № 15 триває.


Задати питання

Пишіть нам