Covid-19 у Закарпатській області станом на 20.06.20

e-mail Друк PDF

ДУ «Закарпатський обласний лабораторний центр МОЗ України» повідомляє, що станом на 20.06.2020 року в заклади охорони здоров’я Закарпатської області з початку року госпіталізовано – 507 осіб,  перебувають на самоізоляції – 1508 осіб. Лабораторно підтверджено 2069 випадків захворювання на COVID-19, з них 365 медичних працівників (17,6%).

Рівень захворюваності серед жителів області склав 165,0 на 100 тис. нас. і перевищує показник середній по Україні, який складає  84,9 на 100 тис. нас. Всього в області проведено 20234 лабораторні дослідження методом ПЛР, за останню добу проведено 462 дослідження методом ПЛР, виявлено 109 позитивних результатів.

Випадки захворювання реєструвалися у жителів: м. Ужгорода – 492 випадки, м. Мукачева - 224, В. Березнянського району – 67, Берегівського району – 17, Виноградівського району – 98, Воловецького району - 43, Іршавського району - 149, Міжгірського району - 47, Мукачівського району - 116, Перечинського району - 156, Свалявського району - 110, Рахівського району - 123, Тячівського району - 79, Ужгородського району – 196, Хустського району - 151, Зареєстровано 54 летальних випадки (м. Ужгород, Хустський та Ужгородський район – по 7 випадків, Рахівський район – 6 випадків,  Іршавський район – 5 випадків, Виноградівський район – 4 випадки, Тячівський район – 3 випадки, м. Мукачево, В. Березнянський, Берегівський, Міжгірський, Перечинський, Свалявський та Мукачівський райони – по 2 випадки та 1 випадок у Воловецькому районі). Летальність становить 2,6% . Із числа всіх захворілих 842 (40,7%) пацієнтів одужали.

В цілому по Україні впродовж останнього тижня реєструється збільшення кількості випадків захворювання, цифри невтішні. Як бачимо, епідемічна ситуація з COVID-19  різко погіршилася і в нашій області.

Так, як на Закарпатті різко погіршилися епідеміологічні показники, які визначені МОЗ України критеріями для послаблення карантину, рішенням регіональної комісії з питань ТЕБ та НС на території нашої області посилено карантинні обмеження: заборонено проведення культурно-масових заходів у закритих приміщеннях, в т.ч.  весілля, поминок, із кількістю учасників більше 10 осіб, також заборонено - роботу спортивних залів, фітнес-центрів, тренажерних залів та проведення спортивних заходів на стадіонах із кількістю учасників більше 10 осіб; роботу закладів дошкільної освіти; роботу басейнів, спа-зон та розважальних закладів; роботу ресторанів, кафе інших закладів харчування у закритих приміщеннях; міжобласні пасажирські перевезення автомобільним транспортом.

Вирішено відновити роботу контрольно-пропускного пункту на Абранському перевалі (автодорога М-06 Київ-Чоп) із проведенням температурного скринінгу тих, хто в’їжджає на територію області.

Багато хто нехтує правилами особистої безпеки. Ніхто з нас не хоче повторного спалаху коронавірусної хвороби і повернення жорстких правил карантину. Для цього необхідно дотримуватися правил, які всі добре знають.

Слід пам'ятати, що у боротьбі з вірусом у нас немає іншої зброї, крім дотримання правил особистої гігієни. Обов'язковими залишаються використання захисних масок і дотримання соціальної дистанції. Будьте свідомими і не допускайте повторного спалаху! Бережіть себе та близьких! Будьмо здорові!

 

Задати питання

Пишіть нам